Atı Alan Üsküdarı Geçti Kompozisyon

Atı Alan Üsküdar’ı Geçti 

”Atı alan Üsküdar’ı geçti.” deyimi, ele geçen fırsatların artık yok olduğunu, bu saatten sonra yapılabilecek bir şeyin kalmadığını belirtmek için kullanılır. Bazı kaynaklar bu sözü atasözü olarak alsalar da aslında bir deyimdir. Diğer birçok deyimden farkı, cümle halinde olmasıdır.
Hayatta bazen çeşitli fırsatlar yakalarız. Aklımızı kullanıp bu fırsatları değerlendirebilirsek, güzel sonuçlar elde edebiliriz. Bu fırsatlar çoğu defa belli bir zaman dilimi için geçerlidir. Bu zaman dilimini en verimli şekilde kullanmak, hızlı düşünmek ve hemen faaliyete geçmek, kişinin yararına olacaktır. Fakat çoğu kez, karar veremez, fırsatların kaçmasına sebep oluruz. Çünkü gereğinden fazla ayrıntılı düşünür, herhangi bir risk almak istemeyiz. Biz böyle düşüneduralım, fırsat kaybolur gider. Ancak bizden daha akıllı kimseler daha hızlı davranmış, fırsatı değerlendirmiştir bile. Ve biz artık o fırsatı kaybetmiş oluruz. Tam da o anda, Atı alan Üsküdar’ı geçti, deriz.
Her zaman çok düşünmek, ince eleyip sık dokumak fayda getirmez. İnsan bazen hayatında çeşitli riskler almalı, hızlı hareket etmelidir. Aksi takdirde sona kalan dona kalır.

Yorum yapın