Ünlü Sanatçıların Hayat Hikayeleri Ve Uğraştıkları Sanatlar

1 – Ressam Paplo Ruiz PİCASSO (Pikaso) – Uğraştığı Sanat Resim, Heykeltıraşlık
 
Picasso, dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü ressamlarından birisidir. Belki hiç bir ressam, gerisinde onun bıraktığı kadar eser bırakmamıştır. Picasso 1881 yılında İspanya’da dünyaya gelmiştir. Annesi ve babası da sanatla yakından ilgilenen insanlardır. Bu yüzden bu yeteneği ile tanışması uzun sürmemiştir. Doğduğunda kendisinin ölü olduğu düşünülmüş ve o bir kenara bırakılarak anneye yoğunlaşılmıştı. Ancak doktor olan amcası Picasso’yu kurtarmayı başarmış, hayata döndürmüştür. Henüz 13-14 yaşlarında iken ilk eserlerini vermeye başlamış, sergilerini açmaya başlamıştır. Büyüdüğünde bir evlilik yapmış; fakat bundan mutluluk duymamıştır. Evli iken başka bir kadına aşık olmuş ve uzun bir süre aşık olduğu bu kadınla yaşamış, bu kadından bir çocuğu olmuş ve kadının birçok resmini çizmiştir. Picasso sadece resimle değil, heykeltıraşlık ve şiir ile de uğraşmıştır. 1973 yılında ise ölmüştür.
2 – Şair Necip Fazıl KISAKÜREK – Uğraştığı Sanat Şiir
 
Necip Fazıl KISAKÜREK, 1904 yılında İstanbul’da doğan en ünlü şairlerimizden biridir. Aslen Kahramanmaraşlı bir ailenin çocuğudur. Daha 24 yaşındayken en ünlü eserlerinden birisi olan ”Kaldırımlar”ı çıkarmıştır. Necip Fazıl’ın hayatı, Abdulhakim Arvasi ile tanıştıktan sonra önemli ölçüde değişmiştir. Bu süreden sonra İslam ile ilgilenmeye başlamış ve bu yöndeki düşüncelerini gerek şiir gerekse de diğer yazılı çalışmaları ile anlatmaya başlamıştır.
3 – Yazar Halide Edip ADIVAR – Uğraştığı Sanat Roman ve Hikaye Yazarlığı
1884 yılında doğup 1964 yılında vefat eden Halide Edip, cumhuriyet tarihinin en ünlü romancılarından birisidir. Kendisi sadece kitap yazarlığı yapmamış, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtulması için gezmiş ve mücadele ruhunu insanlara aşılamaya çalışmıştır. Bir süre gazetecilik de yapmış olan ADIVAR’ın bilinen en önlü eserlerinden bazıları şunlardır. Ünlü romanlar Sinekli Bakkal, Ateşten Gömlek, Handan, Vurun Kahpeye gibi eserlerdir.

Yorum yapın